Dagstur på hesteryggen!

Bli med på hel - eller halvdagstur i fjellet!

Vi arrangerer langtur i fjellet på staute fjordinger! Turen ledes av en erfaren rytter og passer for grupper fra 2 - 15 personer! Hva med en vennetur i fjellet eller en firmatur til hest?


Turen går i vakkert fjellterreng og starter 1000 m.o.h på Langedrag Naturpark. Turen starter klokken 10.00 og det er beregnet tilbakekomst på gården klokken 16.00.


Utstyr: Du må bruke sko med hæl og som går høyerer enn ankelen, varme klær, vanter / hansker (ikke votter), pannebånd / lue som passer under hjelmen.

De som vil, kan være med på pussing og oppsaling fra klokken 9.00.

Klokken 10 er det opp på hestene og en kort innføring i ridekunsten. Vi rir i skritt og turen går inn i vakkert snaufjellsterreng med en vakker utsikt! På ferden vil man se Hardangerjøkulen, Hallingskarvet, Reineskarvet, Hemsedalsfjellene, Jotunheimen, Gaustadtoppen, Hardangervidda og Norefjell. Det er stor sannsynlighet for at villreinflokken vil kunne observeres underveis.

Vi stopper for en lunsjpause ved et nydelig vann. På varme dager kan man bade, vi fyrer opp bål og spiser nistepakke (heldagsturer). Alle tar med mat og drikke. På veien hjem tar vi en annen vei og nyter nye sider av fjellutsikten!

Nivå: Deltagere bør ha ridd noe før, kunne "start og stopp" og føle seg forholdsvis trygg med hest. Utover dette, kreves ingen erfaren rytter. Barn under 12 år bør ha en del riderfaring, men turen er for alle! Guiden som leder turen, er selv til hest. Ingen leiere er med på turen.

Pris: 700.- (halvdagstur, 3 timer) 1100.- (heldagstur 6 timer) pr. person for rideturen. Pussing og oppsaling med veiledning: 100.-. Middag, overnatting, inngang i parken etc. kommer i tillegg.

Bestilling: marie@langedrag.no eller 32 74 25 50.
Kontaktperson og turleder: Marie Thorson Natten eller Anne Grete Lindvik
Gruppestørrelse: 2 - 15 personer, Min alder 12 år.

For våre turer i fjellet, i vakkert terreng på stier opp og ned i fjellet, kreves det en normal fysikk og at man ikke er redd. Grunnet hestenes størrelse har vi satt en vektgrense på 100 kg. 

Ta på sko med hæl og som er går over ankel. 
Påkledning etter været, men husk at det ofte er surt i fjellet. 
12 års aldersgrense - må kunne ri alene. Under våre 1 times turer kan barn under 12 år ri med en foresatt som leier. 

Aktivitätskalender 2023

Täglich geöffnet von 10-18 Uhr, Siehe Programm hier

Aktuelt